Unele ţări vest-europene vor să distrugă competitivitatea Europei Centrale prin promovarea unei politici economice de tip socialist, a declarat ministrul ungar de externe la forumul economic organizat în oraşul polonez Krynica, potrivit MTI și Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Péter Szijjártó a afirmat că "armonizarea impozitelor solicitată în mod insistent de unele ţări din Europa de Vest este o propunere economică de tip socialist". Dacă propunerea va intra în vigoare, practic "va da în cap" competitivităţii regiunii central-europene şi a întregii Uniuni Europene".

Ministrul ungar de externe a adăugat: Dacă armonizarea impozitelor va fi pusă în practică, aceasta va însemna pentru Ungaria creşterea impozitelor, "de aceea trebuie să luptăm până la ultima suflare împotriva armonizării sistemelor de impozitare din Europa"

Referitor la gestionarea comunitară a datoriilor, şeful diplomaţiei ungare a precizat că aceasta nu va însemna altceva decât că datoriile unor ţări care promovează politici economice iresponsabile vor trebui preluate de celelalte ţări membre ale UE.