Președintele american Donald Trump nu a exclus, miercuri, să se întâlnească cu omologul său iranian Hassan Rouhani în marja Adunării Generale a ONU de la finalul lui septembrie, precizând însă că nu s-a luat încă o decizie, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Bineînțeles, totul e posibil”, a răspuns Trump când a fost întrebat despre o întâlnire cu Rouhani.

Salutând demersurile președintelui francez Emmanuel Macron de la summitul G7, Trump a susținut că SUA nu au „nevoie de nimeni” pentru a negocia.

La finalul lui august, președintele Iranului Hassan Rouhani a respins orice posibilitate de a discuta cu Donald Trump până când SUA nu vor retrage sancțiunile aplicate Iranului.

Precizarea a venit în contextul sumitului G7 de la Biarritz, unde Franța a adus în discuție o posibilă discuție Trump-Rouhani. Macron a declarat că o întâlnire Iran-Statele Unite este inevitabilă și că Rouhani i-a spus că el este deschis la discuții. Mai mult de atât, surprinzătoare a fost vizita ministrului de externe al Iranului la acest summit, la invitația lui Macron. Chiar și așa, Trump nu a considerat că decizia de a-l invita pe Javad Zarif este una de bun augur.

În 2018, Statele Unite au sancționat Iranul după ce au ieșit dintr-un acord valabil din 2015. În replică, Iranul și-a mărit rezervele de uraniu, peste limita stipulată în acordul din 2015.