Guvernul francez anunță luarea unor măsuri pentru combaterea crimelor domestice, în care victimele sunt femei, scrie BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sâmbătă, corpul desfigurat al unei tinere a fost găsit în apropierea unei stații de tren, în sudul Franței. Acest caz de ucidere a unei femei a fost al 100-lea înregistrat anul acesta.

Prim-ministrul Edouard Philippe a organizat marți un summit pentru discutarea acestei probleme, cu reprezentanții comunității, asociațiilor, poliției, judecătorilor și ministerelor.

El a anunțat o serie de măsuri de urgență provizorii, inclusiv crearea a 1.000 de adăposturi pentru cazuri de urgență, care vor fi deschise anul viitor și un audit realizat în 400 de secții de poliție, pentru a vedea cum sunt gestionate cazurile de plângeri depuse de femei. De asemenea, el a spus că 5 milioane de euro vor fi alocați luptei împotriva acestor infracțiuni, că procedurile de depunere a plângerilor vor fi simplificate și că protecția femeilor amenințate va fi îmbunătățită.

Prim ministrul a sugerat și faptul că cei judecați pentru violență domestică sau supuși unui ordin de restricție ar putea fi nevoiți să poarte o brățară electronică pentru monitorizare.

Măsurile finale vor fi anunțate în noiembrie. Franța are una dintre cele mai ridicate rate de feminicid din Europa, potrvit Eurostat.