Cel puțin șapte persoane au murit după ce uraganul Dorian a devastat arhipelagul Bahamas, a informat premierul Hubert Minnis, care a avertizat că bilanțul ar putea să crească, scrie Mediafax, citând CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Premierul a informat, la întoarcerea sa dintr-un tur aerian deasupra regiunii Abaco, că estimează că aproximativ 60% dintre casele de acolo au fost distruse.

"Am fost atacați de o furtună devastatoare", a declarat Minnis pentru CNN. Acesta a mai informat că echipe suplimentare de poliție și forțe de securitate vor fi trimise în insulele Abaco miercuri dimineață pentru a descuraja acte de violență și furt.

Furtuna a lovit arhipelagul Bahamas cu forța unui uragan de categoria 5, însă ulterior intensitatea a scăzut până la nivelul 4, a anunțat recent Centrul Național pentru Uragane (NHC) din SUA, care a precizat că o ușoară deviere spre nord a traiectoriei uraganului ar putea amenința coasta de est a Floridei. În prezent, urganul a fost încadrat în categoria 2, după ce viteza vântului a scăzut la 175 de kilometri la oră.

Meteorologii au avertizat marți că în următoarele 36 de ore uraganul Dorian se va apropia extrem de mult de coasta de est a statului american Florida, unde peste un milion de oameni urmează să fie evacuați, potrivit Reuters.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a decretat stare de urgență pentru întreg statul și a făcut apel la cetățeni să își facă rezerve de mâncare, apă și medicamente pentru cel puțin o săptămână.