Guvernul pakistanez a dat undă verde marți importului de medicamente din India, în ciuda tensiunilor crescute dintre cele două țări și a blocării tuturor canalelor diplomatice și comerciale, pe 5 august, scrie Gulf News.

PakistanFoto: World Atlas

Decizia a fost luată din cauza deificitului de medicamente esențiale, printre cele folosite în tratamentul cancerului, bolilor cardiace, rabiei, hepatitei și al bolilor hepatice. Ministerul Comerțului a emis un Ordin Normativ în această privință, pentru a modifica Ordinul privind importul și exportul. Ministerul a eliberat acest ordin după ce a primit aprobarea guvernului federal.

Luna trecută, Pakistan a suspendat relațiile comerciale cu India, ca răspuns la decizia de la New Delhi de a revoca articolul 370 și 35-A din Constituție, deposedând regiunea Jammu și Kashmir de statutul său special.

Interdicția comercială aplicată produselor indiene a lovit piața locală, mai ales pe cea a farmaceuticelor, unde au fost importate vaccinuri în valoare de 36 de milioane de doari în ultimele 16 luni. Companiile farmaceutice pakistaneze importă peste 50% din materialele brute din India și China.