Prim-ministrul Boris Johnson a fost clar: în cazul în care parlamentarii decid să voteze împotriva Guvernului său, marți seară, atunci cetățenii britanici vor trebui să decidă cine va negocia cu Uniunea Europeană în urma unor alegeri, a anunțat purtătorul de cuvânt al lui Johnson.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Premierul a fost foarte clar... dacă parlamentarii vor vota în această seară pentru a arunca la gunoi poziția de negociere a Marii Britanii, pentru a preda puterea opoziției... că următorul pas logic pentru acest prim-ministru este ceva ce nu dorește: alegeri", a afirmat purtătorul său de cuvânt, potrivit agenției Reuters, citată de Mediafax.

"Atunci cetățenii britanici pot decide cine merge la Bruxelles pentru a lua această decizie", a mai spus el, repetând că, dacă parlamentari conservatori vor vota împotriva Guvernului sau se vor abține, atunci vor fi expulzați din grupul partidului din Parlament.

Partidul Conservator din Marea Britanie, condus de premierul Boris Johnson, a pierdut marți majoritatea în Parlament după ce conservatorul Phillip Lee a demisionat din partid.

Premierul conservator Boris Johnson i-a cerut reginei Elizabeth a II-a suspendarea Parlamentului pentru a evita o decizie legislativă prin care să fie blocată ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără niciun acord Brexit. Boris Johnson speră să reuşească astfel să retragă Marea Britanie din Uniunea Europeană în orice condiţii, inclusiv fără niciun acord Brexit.

Citește și: