Procurorul general al SUA, William Barr, a elaborat o lege privind grăbirea aplicării pedepsei cu moartea pentru persoanele care comit asasinate în masă, a declarat luni un oficial de la Casa Albă, scrie Mediafax, citând Reuters.

William BarrFoto: Captura YouTube

Marc Short, șeful de personal al vicepreședintelui Mike Pence, a declarat reporterilor în timpul unei deplasări cu Air Force 2 că măsura va face parte dintr-un pachet de legi privind armele pe care Casa Albă intenționează să-l propună Congresului.

Pence, care se află în Europa, s-a aflat în contact cu Barr privind această problemă, a spus Short.

Casa Albă a lucrat la un set de măsuri pentru combaterea atacurilor armate, după mai multe împușcături în masă recente.

Președintele Donald Trump și-a exprimat sprijinul pentru soluționarea problemelor de sănătate mintală legate de violență, în timp ce a analizat, de asemenea, verificarea extinsă a antecedentelor, o problemă asupra căreia a renunțat.

Democrații i-au determinat pe republicanii din Senatul SUA să adopte legislația adoptată deja de Camera Reprezentanților care abordează această problemă.

Parlamentarii sunt așteptați să privească mai atent opțiunile legislative atunci când se întorc la Washington din vacanța parlamentară din august.