Senatorul USR de Diaspora Radu Mihail susține că este inadmisibil ca senatorul ALDE Teodor Meleșcanu, "cel care a supervizat dezastrul de la alegerille de pe 26 mai", să fie propus ca președinte al Senatului. USR anunță că senatorii săi vor vota împotriva acestei propuneri, potrivit Mediafax.

"USR consideră că propunerea lui Teodor Meleșcanu ca președinte al Senatului este inacceptabilă. Reprezintă un afront adus zecilor de mii de români din Diaspora care, pe 26 mai 2019, au stat ore întregi la coadă ca să voteze", arată un comunicat emis, luni, de USR.

”Teodor Meleșcanu în fruntea Senatului este răspunsul obraznic al PSD-ului la pierderea alegerilor europarlamentare. Este total inadmisibil să-l propui în fruntea Senatului pe cel care a supervizat dezastrul de la alegerille de pe 26 mai. Numirea sa este un afront adus tuturor celor care au stat ore întregi la coadă ca să-și exercite un drept garantat de Constituție”, transmite Radu Mihail în comunicatul citat.

Potrivit sursei, în cazul în care propunerea va veni în plenul Senatului, senatorii USR vor vota împotrivă.

Atribuțile de președinte al Senatului au fost preluate de senatorul PSD de Argeș Șerban Valeca, având în vedere că în plenul de luni a fost votată doar vacantarea funcției, în urma demisiei lui Călin Popescu Tăriceanu, nu și un nou senator care să conducă forul legislativ.

Grupul senatorilor PSD a decis să îl nominalizeze pe fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu la șefia Senatului.

Premierul și liderul PSD Viorica Dăncilă a precizat că locul a aparținut ALDE, iar PSD vrea să fie corect și să respecte acest lucru.