Uniunea Europeană analizează un posibil sprijin financiar de urgenţă în cazul unui Brexit fără acord
Pe site-ul său, Comisia Europeană prezintă o propunere de reformă a Fondului de Solidaritate al UE, creat în 2002 pentru a susţine guvernele naţionale şi regionale în caz de catastrofă majoră.
Conform unui rezumat al propunerii, Fondul ar putea oferi „o asistenţă financiară destinată acoperirii sarcinilor financiare grele” cu care s-ar confrunta statele membre „în urma unei retrageri a Regatului Unit din Uniune fără acord”.
Momentul în care va fi luată o astfel de decizie pe acest subiect nu a fost precizat, însă comisarii europeni se vor întâlni miercuri, prima lor reuniune după vacanţa de vară.
Regatul Unit urmează să părăsească UE până la 31 octombrie, cu sau fără acord, dacă nu se va decide o nouă amânare a Brexitului. De absenţa unui acord se tem în special mediile economice, din cauza consecinţelor grele.
Fondul de Solidaritate a fost creat în urma unor inundaţii devastatoare care au lovit Europa Centrală în 2002. Peste cinci miliarde de euro au fost de atunci cheltuite pentru a răspunde unui număr de circa 80 de „evenimente catastrofice”.

VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Prima ședință a Coaliției după demiterea lui Voiculescu, fără o nominalizare pentru Ministerul Sănătății. Kelemen, întrebat dacă e necesară intervenția președintelui: Nu e nevoie
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România
O istorie a frigului extrem, din aprilie până în iunie - Ninsori, ger și îngheț în România ultimilor 100 de ani
Fara mare efort au adus Anglia la sapa de lemn...
In plus mai mult ca sigur isi va schimba si numele in Mica Britanie, dupa ce Scotia si Irlanda de Nord vor fugi de ei...
" Ramineti in umbra sfinta Basarabi si voi Musatini
Intemeietori de tara, datatori de legi si datini"
Maine, pomaine o sa ne spui ca si Fane Spoitoru a pus umarul la cladirea natiunii romane.
Citind titlul articolului mă gândeam că buna UE alocă fonduri umanitare să-i hrănească pe bieții briți răpuși de foamete. Când colo aflăm cu surpindere că unele țări UE ar putea să o ia în goarnă pe motive de Brexit.... Nu se poate!!! :)