Premierul britanic Boris Johnson ia în considerare varianta alegerilor anticipate în cazul în care parlamentarii ce vor să oprească un Brexit fără acord vor învinge guvernul în această săptămână, transmite BBC.

Foto:

Potrivit BBC, la reședința premierului Johnson au loc discuții privind posibilitatea de a cere Parlamentului aprobarea organizării de alegeri generale înainte de termen. Această solicitare ar putea fi trimisă legislativului miercuri, dar o decizie definitivă nu a fost luată încă.

Câțiva foști ministri conservatori s-a fi aliat cu laburiștii pentru a împiedica o ieșire fără acord din UE pe 31 octombrie.

Boris Johnson va ține în această seară (19.00 ora României) o ședință de guvern extraordinară și, de asemenea, după ce va discuta, în această după-amiază, cu parlamentarii formațiunii sale.

Varianta anticipatelor este luată în considerare în contextul în care Parlamentul ar putea discuta - și vota - marți contra unui Brexit fără acord cu UE.

O sursă din Partidul Conservator a declarat pentru Guardian că Johnson va discuta astăzi cu miniștrii și parlamentarii partidului despre cum va răspunde Guvernul ”la tentativa parlamentarilor de a confisca agenda legislativă de la guvern și de a o da pe mâna opoziției și a lui Corbyn fără acordul poporului”.

Alegerile ar putea avea loc înainte de 31 octombrie, data stabilită pentru ieșirea din Uniunea Europeană.