Persoanele din generația "millenials" sunt mai predispuse la a deveni victimele escrocheriilor financiare decât orice altă categorie de vârstă, potrivit Llyods Bank, scrie The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Date noi arată că victimele fraudelor cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani pierd, în medie, 2.630 de lire sterline, în cazuri în care, de obicei, infractorii se dau drept angajați ai unei bănci sau ai poliției.

Oamenii cu vârste peste 55 de ani pierd cea mai mare sumă, în comparație cu toate celelalte categorii de vârstă (10.716 de lire sterline), însă sunt mai greu de convins, relativ la numărul total de cazuri de fraudă. Deși pierd mai puțin bani când sunt înșelați, în cei din generația Y au devenit victime ale unor astfel de fraude de patru ori mai des.

Experții cred că tinerii sunt mai ușor și mai rapid de înșelat din cauza faptului că utilizează mai des metodele de banking online, un element tot mai exploatat de infractori.

Directorul departamentului de fraudă și infracțiuni financiare de la Lloyds Bank, Paul Davis, a declarat: "Prioritatea noastră principală este de a proteja banii clienților noștri (...) Deși lucrăm 24/7 în culise, pentru a proteja clienții, în fiecare zi infractorii încearcă să înșele oamenii, convingându-i să le ofere informații personale, precum PIN-ul sau parola, sau să transfere bani."

Datele au fost strânse cu ocazia lansării unei campanii multimedia pentru combaterea fraudelor, condusă de Llyods Bank.