Numărul persoanelor decedate în urma atacului din orașul Odessa din statul american Texas a crescut la șapte, potrivit autorităților locale, care au informat că încă nu au reușit să determine motivul pentru care atacatorul a deschis focul, informează site-ul agenției DPA, citată de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Atacatorul a rănit peste 20 de persoane, printre care și trei polițiști înainte de a fi împușcat mortal. Potrivit șefului Poliției din Odessa, Michael Gerke, cea mai tânără victimă avea 17 ani, iar cea mai în vârstă avea 57 de ani.

El a adăugat că identitatea atacatorului este cunoscută, dar a refuzat să îi facă public numele. Potrivit aceleiași surse, atacatorul avea aproximativ 30 de ani. Gerke a adăugat că nu există momentan informații clare cu privire la motivul pentru care bărbatul a deschis focul, dar anchetatorii sunt aproape siguri că a acționat singur.

Printre persoanele ucise se numără și un polițist, care a oprit mașina atacatorului pe drumul dintre orașele Midland și Odessa.

Atacatorul a împușcat mai mulți motocicliști și pietoni în Midland. La un moment dat, acesta și-a abandonat mașina, a furat un camion de poștă și a continuat să ucidă pietoni în orașul următor.