Potrivit unui interviu acordat duminică de un delegat american în Venezuela, SUA nu vede intervenția militară ca pe o soluție la criza economică și politică a națiunii sud-americane, scrie Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Washingtonul i-a întors spatele lui Maduro anul acesta, recunoscându-l pe Juan Guaido, liderul opoziției, ca președinte legitim.

Miercuri, Statele Unite au deschis un birou reprezentativ, numit Venezuela Affairs Unit (VAU), cu sediul în Columbia, pentru a oferi reprezentanță diplomatică din partea SUA guvernului interimar al lui Guaido și pentru a continua să pună presiune, cu scopul de a realiza tranziția către acest guvern. "

Ceea ce vrem nu este o intervenție militară a comunității internaționale, ci o soluție pașnică, politică și democratică, bazată pe Constituția Venezuelei", a declarat reprezentantul diplomat James Story, într-un interviu publicat pe site-ul ziarului "2001".

"Cum putem avea democrație dacă nu putem nici măcar să alegem prin vot?"

Ministerul de informații al Venezuelei nu a oferit încă comentarii.

Întrebat cum va răspunde la încercarea Venezuelei de a recurge la intervenții militare, Story a afirmat că deja au existat intervenții militare din partea aliaților străini ai lui Maduro.

"În țară se află ofițeri militari ruși...și știm că sunt și mulți ofițeri militari cubanezi", a spus acesta. "De ce? Pentru că vor ca Maduro să rămână."