Autoritățile americane și-au exprimat duminică îngrijorarea în legătură cu tensiunile de la granița dintre Israel și Liban și au evidențiat sprijinul pe care îl acordă Israelului, avertizând Hezbollah să se abțină de la acțiuni care ar putea pune în pericol siguranța Libanului, scrie Mediafax, citând Reuters.

Premierul Libanului, Saad Hariri, a avut duminică o convorbire telefonică cu secretarul american de stat, Mike Pompeo, după confruntările dintre Armata israeliană și Hezbollah. Un oficial al Departamentului american de Stat a refuzat să ofere amănunte despre această convorbire, însă a spus că Statele Unite sunt „la curent cu aceste informații și sunt îngrijorate în legătură cu tensiunile în creștere din zona graniței”.

„Statele Unite susțin în totalitate dreptul Israelului de a se apăra”, a adăugat oficialul. Acesta a mai spus că Hezbollah ar trebui să se abțină de la „acțiuni ostile care amenință securitatea, stabilitatea și suveranitatea Libanului”, sugerând că Iranul, care susține gruparea Hezbollah, este implicat în aceste violențe.

„Acesta este încă un exemplu al rolului destabilizator al Iranului în regiune”, a spus oficialul american.

Comunitatea internațională este îngrijorată de posibilitatea izbucnirii unui nou război între Israel și Liban după ce, în ultimele zile, două drone israeliene s-au prăbușit în sudul Beirutului, iar Hezbollah a lansat mai multe rachete din Liban către Israel.