Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat că țara sa este pregătită pentru orice scenariu după ce Armata israeliană a avut o confruntare cu gruparea Hezbollah la granița cu Libanul, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Netanyahu inaugureaza Colina TrumpFoto: Captura YouTube

Forțele armate israeliene au anunțat că membrii grupării Hezbollah au lansat mai multe rachete de pe teritoriul Libanului împotriva unei baze militare israeliene. Armata israeliană a lansat un atac în sudul Libanului împotriva Hezbollah, grupare sprijinită de Iran.

Hezbollah a informat că luptătorii săi au distrus un vehicul militar israelian și i-a ucis pe cei aflați în interior, însă Israelul a anunțat că nu au fost victime în urma acestui atac.

Înaintea unei întâlniri cu președintele din Honduras, Netanyahu a informat că poartă consultări cu oficialii din domeniul apărării pentru a stabili acțiunile pe care Israelul le va lua în perioada următoare.

„Am dat instrucțiuni să fim pregătiți pentru orice scenariu și vom decide ce vom face în funcție de modul în care vor evolua lucrurile”, a spus acesta.

Organizația Națiunilor Unite a informat că situația din zona frontierei dintre Israel și Liban este una calmă în acest moment și a făcut apel la ambele părți „să dea dovadă de maximă reținere pentru a evita o escaladare a tensiunilor”.