Președinta Slovaciei a spus, duminică, că regretă că sistemul judiciar al țării sale ”nu funcționează într-o manieră fiabilă” în ceea ce privește investigația cu privire la moartea jurnalistului Jan Kuciak și a logodnicei sale Martina Kusnirova, relatează AFP.

Zuzana CaputovaFoto: Agerpres/AP

”Avem nevoie de o justiție responsabilă”, a declarat Zuzana Caputova pentru cotidianul austriac Kurier, pe marginea vizitei sale oficiale la Viena.

La 25 februarie 2018, Jan Kuciak, în vârstă de 27 de ani, și logodnica lui, Martina Kusnirova, au fost descoperiți morți în locuință după ce poliția a fost alertată de o rudă a victimelor.

Jurnalistul a fost împușcat în piept, iar femeia a fost împușcată în cap. Înainte de a muri, acesta era pe punctul de a publica o investigație care arăta legături între mafia italiană și politicieni corupți din Slovacia. Mai exact, ar fi vorba despre plăți frauduloase cu fonduri europene, în cadrul unui sistem pus la punct de către cetățeni slovaci și italieni care au legături cu gruparea de crimă organizată "Ndrangheta".

Caputova, cunoscută pentru discursul său privind combaterea corupției, a câștigat alegerile prezidențiale din luna martie, iar în luna mai partidul său, Slovacia Progresistă (de opoziție), a câștigat și alegerile europarlamentare.