O statuie din lemn care seamănă cu Donald Trump a fost ridicată într-un sat din Slovenia, țara de origine a soției președintelui american. Artistul care a realizat lucrarea spune că figurina, înaltă de 8 m, reprezintă un avertisment, arată Reuters, scrie Mediafax.

statuie Trump in SloveniaFoto: Captura video

Monumentul realizat din lemn seamănă izbitor cu Donald Trump dar artistul care a realizat-o insistă că a creat o ”Statuie a libertății”, nu a președintelui american.

Arhitectul Tom Schlegl a amplasat figurina cu o înălțime de 8 metri în satul Sela, la nord de capitala slovenă Ljubljana. Lucrarea înfățișează un bărbat cu părul de culoare deschisă purtând un costum abastru, cămașă albă și cravată roșie, cu o expresie furioasă pe figură. Statuia are brațul drept ridicat și pumnul strâns.

”Am realizat statuia pentru că oamenii au uitat ce înseamnă Statuia Libertății. Vreau să avertizez lumea în legătură cu ascensiunea populismului și ar fi greu să găsești în lume un populist mai mare decât Donald Trump”, arată Schlegl.

Arhitectul în vârstă de 56 de ani a afirmat că nu îl deranjează faptul că publicul asociază lucrarea sa cu președintele american. În același timp recunoaște că ideea lucrării i-a venit după ce o sculptură parodică reprezentând-o pe Melania Trump a fost inaugurată, cu două luni în urmă în orașul natal al soției președintelui Statelor Unite, de artistul american Brad Downey.

Lucrarea a fost realizată cu ajutorul voluntarilor și va fi expusă timp de două luni, urmând să îi fie găsit un nou amplasament ulterior.

”Poate să fie undeva în Slovenia, poate chiar în Groenlanda, dacă îi interesează”, a spus Schlegl, făcând aluzie la gafa președintelui american privind cumpărarea insulei de la Danemarca.