China este dispusă să rezolve cu calm disputa comercială cu SUA și este împotriva unor creșteri viitoare a tensiunilor, a anunațat Gao Feng, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Comerț al Chinei, joi, scrie CNBC.

SUA ChinaFoto: PublicDomainPictures.net

"Respingem cu fermitatea o escaladare a conflictului comercial și suntem dispuși să negociem și să colaborăm pentru a rezolva această problemă, cu o atitudine calmă", a spus Gao. El a menționat că delegațiile chineze și cele americane au ținut legătura într-un mod eficient.

El nu a confirmat afirmația președintelui Trump de luni, conform căreia echipa chineză a sunat oficialii americani în weekend pentru a solicita încheierea unui acord. Anterior, Ministerul de Externe al Chinei a declarat că nu știe nimic de un astfel de apel.

"China are multe căi de contracarare, însă în situația curentă, chestiunea care ar trebui discutată acum ar trebui să fie cea a înlăturării tarifelor americane aplicate bunurilor chinezeși în valoare de 550 de miliarde de dolari, pentru a preveni escaladarea conflictului", a declarat Gao.

Gao a sugerat că guvernul chinez este mai interesat să negocieze decât să atace, insistând asupra nevoii de a preveni înrăutățirea războiului comercial.