Fiul președintelui brazilian Jair Bolsonaro, Eduardo, se va întâlni cu președintele american Donald Trump vineri, scrie Reuters.

Eduardo BolsonaroFoto: Wikipedia

Eduardo Bolsonaro va fi numit de tatăl său noul amasador al Braziliei în SUA, însă numele său nu a fost încă trimis către Senat pentru vot și confirmare. Eduardo va călători joi seară la Washington, împreună cu ministrul de Externe al Braziliei, Eduardo Araújo, potrivit propriilor sale declarații.

"Vom vorbi despre regiunea amazoniană și despre summitul G7. Trump este foarte informal, la fel ca tatăl meu. În mod sigur vom discuta despre aceste chestiuni."

Fiul președintelui a spus că îi va mulțumi lui Trump pentru faptul că a apărat Brazilia în timpul ultimei adunări G7, pe tema incendiilor din pădurea tropicală. Nominalizarea lui Eduardo nu a fost încă aprobată de Senat, însă acesta declară că SUA îl susține pentru acest post.

"Este clar că avem o relație bună cu Casa Albă", a spus el reporterilor.

Mulți dintre senatori se opun acestei mișcări, nefiind de acord ca una dintre cele mai importante poziții diplomatice ale țării să fie preluată de fiul președintelui.