Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat joi că se teme că situația din Libia s-ar putea transforma într-un „război civil total” dacă nu vor fi luate măsuri pentru încetarea conflictului, potrivit Mediafax care citează France 24.

Antonio GuterresFoto: Captura YouTube

„Dacă nu vor fi luate măsuri în viitorul apropiat, este foarte probabil ca actualul conflict să se transforme într-un război civil total”, a declarat Guterres.

El a evidențiat faptul că este nevoie de sprijinul comunității internaționale pentru găsirea unei soluții de ordin politic pentru Libia, țară în care forțele loiale generalului Khalifa Haftar au lansat o ofensivă pentru ocuparea capitalei, Tripoli, dar și pentru răsturnarea actualului Guvern, recunoscut de către Națiunile Unite.

„Fac apel la toate părțile implicate să nu mai bombardeze zonele populate. O soluție politică are nevoie de sprijinul întregii comunități internaționale”, a adăugat secretarul general al ONU.

Aproximativ 1.000 de persoane au murit, iar alte 120.000 au fost nevoite să își părăsească locuințele de la începutul ofensivei conduse de Haftar și până în prezent.