Guvernul Poloniei urmează să semneze un acord de securitate şi cooperare cu Statele Unite referitor la tehnologiile 5G în cursul vizitei preşedintelui american, Donald Trump, afirmă un oficial de la Varşovia citat de agenţia Reuters, scrie Mediafax.

Beneficiile tehnologiei 5GFoto: Hotnews

"Acordul urmează să fie semnat, va fi o declaraţie generală referitoare la necesităţile în materie de securitate şi cooperare viitoare", a declarat un oficial guvernamental polonez, sub protecţia anonimatului.

Donald Trump urmează să ajungă la Varşovia duminică dimineaţă şi va participa la ceremonii organizate la 80 de ani de la începerea celui de-al II-lea Război Mondial. Donald Trump va pleca din Polonia luni după-amiază.

Polonia, care are relaţii apropiate cu Statele Unite, a propus în iulie înăsprirea standardelor de securitate cibernetică şi ar putea interzice anumite produse ori furnizori de tehnologie destinată reţelei 5G.

Administraţia Donald Trump a impus limite privind colaborarea Huawei cu firme americane şi a îndemnat ţările aliate să adopte măsuri similare, invocând riscuri asupra siguranţei naţionale. Washingtonul a avertizat recent că ar putea revizui cooperarea cu naţiunile aliate care vor utiliza echipamente produse de firma chineză Huawei, pe fondul preocupărilor de securitate. Compania Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, este monitorizată atent în Occident din cauza relaţiilor cu instituţiile guvernamentale din China. Statele Unite acuză că echipamentele Huawei pot fi utilizate de Beijing pentru activităţi de spionaj.