Mai mulți activiști britanici pentru mediu au anunțat că vor folosi drone pe aeroportul londonez Heathrow începând cu 13 septembrie, lucru ce va duce probabil la anularea tuturor zborurilor, protestul fiind menit să preseze guvernul pentru a lua măsuri mai dure de reducere a emisiilor de gaze de seră, transmite Reuters.

DronaFoto: Pexels

”Începând cu 13 septembrie vom profita de o scăpare din protocoalele aeroportului Heathrow privind sănătatea și siguranța pentru a ridica drone în zona restricționată”, a anunțat grupul "Heathrow Pause".

”Apreciem că autoritățile aeroportuare vor răspunde prin reținerea la sol a tuturor avioanelor”, spun activiștii. ”Dronele nu vor zbura pe culoarele de zbor și nu vor prezenta risc pentru nimeni”, susțin aceștia.

UPDATE 11.22 Conducerea aeroportului a calificat protestul drept ilegal și contraproductiv: ”Suntem de acord că este nevoie să luăm măsuri în privința schimbărilor climatice. Este o problemă globală ce presupune acțiuni constructive. Comiterea de infracțiuni și perturbarea călătorilor este contraproductivă”.

”Zborul dronelor pe o rază de 5 kilometri în jurul unui aeroport este ilegală pentru că aduce riscuri. Vom colabora îndeaproape cu poliția și alte autorități pentru a gestiona situația și a atenua impactul (protestului)”.