Președintele iranian Hassan Rouhani a făcut apel miercuri la unitate pentru combaterea și depășirea „războiului economic” impus de către Statele Unite împotriva Iranului, scrie Mediafax, citând Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Trebuie să fim uniți în această luptă, pentru a câștiga războiul economic lansat de Statele Unite împotriva Iranului”, a declarat Rouhani într-un discurs televizat.

Președintele iranian a declarat marți că negocierile cu Statele Unite privind programul nuclear și balistic nu vor începe dacă Administrația de la Washington nu va ridica sancțiunile impuse Teheranului. În urma summitului G7, preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, s-a declarat dispus să aibă o întrevedere cu omologul său din Statele Unite, Donald Trump, pe tema programului atomic iranian.

Liderul de la Casa Albă a evocat posibilitatea de a avea o întrevedere cu Hassan Rouhani în anumite condiţii.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene. Tensiunile s-au amplificat după ce Iranul a doborât o dronă militară americană.