Un student ce studiază relații internaționale la Harvard l-a dat în judecată pe președintele Ugandei Yoweri Museveni. Motivul este unul neobișnuit: președintele l-ar fi blocat pe Twitter, conform CNN.

Yoweri Museveni Foto: Captura YouTube

Hillary Sseguya, care este masterand în relații internaționale la instituția americană, a spus că blocarea accesului la contul președintelui Ugandei i-a făcut imposibilă aflarea unor noi informații despre politica din propria țară. Alți doi oficiali au fost și ei acuzați în cadrul procesului. Sseguya a declarat că acțiunea președintelui l-a împiedicat să dea un feedback oficialilor ce administrează contul în ceea ce privește politica din țara sa natală.

Oficialul ce administrează contul președintelui ugandez a afirmat că l-a blocat pe tânăr pentru mesajele acestuia jignitoare. El a adăugat că va bloca pe oricine răspândește astfel de mesaje jignitoare și că tânărul putea să se informeze de pe internet cu privire la politicile țării lui. Se pare că tânărul fusese blocat în aprilie pentru că a afirmat pe Twitter că Museveni este un dictator și trebuie înlocuit.

Acest caz a aprins din nou dezbaterea conform căreia aleșii pot sau nu să blocheze conturi pe rețelele de socializare. În iulie, curtea Statelor Unite i-a interzis lui Donald Trump să mai blocheze conturi pe Twitter după ce șapte persoane s-au arătat indignate pentru că au fost blocate. Sseguya vrea ca prin acest proces să creeze un precedent deoarece cei aleși de popor trebuie să le reprezinte interesele și nu să îi ignore doar pentru că se opun lor.