Cel puțin 25 de oameni omorâți într-un incendiu dintr-un club din Mexic. Poliția a declarat că este cert un atac al unei bande criminale, potrivit BBC.

Locul incendiuluiFoto: Captura YouTube

Alți 11 oameni au fost grav răniți în incendiul de la Caballo Blanco, un bar din Coatzacoalcos, oraș portuar din Veracruz, Mexic. Supraviețuitorii au declarat că membrii bandei criminale au blocat ieșirile și apoi au incendiat barul. Surse media au confirmat faptul că focuri de armă au fost trase iar apoi cocktailuri Molotov au fost aruncate în club.

Președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a spus că atacul este rușinos și că se va verifica dacă există vreo conexiune între acest atac și câteva persoane care au fost recent eliberate din închisoare. Autoritățile din Veracruz au dat asigurări că ancheta este în desfășurare și că atacatorii nu vor scăpa nepedepsiți. Ulterior, guvernatorul din Veracruz a declarat că unul dintre suspecți, poreclit "La Loca", a fost eliberat din închisoare cu numai 48 de ore înainte de atac.

Din păcate, astfel de tragedii nu sunt singulare în Veracruz. Provincia este una dintre cele mai periculoase zone pentru că aici traficul de droguri și cel de persoane sunt lucruri comune. În plus, membrii bandelor traficante se bat pentru supremație. Nu mai departe de anul trecut, într-o groapă comună au fost găsite craniile a peste o sută de victime ale traficanților iar în 2017, într-o groapă similară au fost găsite 250 de cranii.