​Un adolescent palestinian admis la prestigioasa universitate Harvard a afirmat marţi că a fost reţinut timp de mai multe ore la aeroport înainte de a i se refuza intrarea în SUA pe motivul opiniilor politice exprimate de prietenii săi pe reţelele de socializare, informează AFP, preluată de Agerpres.

HarvardFoto: USER UPLOADED

Ismail Ajjaoui, care trăieşte în Liban, a declarat pentru ziarul studenţesc The Harvard Crimson că la sosirea sa pe aeroportul din Boston, vineri, poliţia l-a interogat timp de 8 ore, chestionându-l în special în privinţa religiei sale.

După ce i-au căutat în telefon şi în laptop timp de 5 ore, o poliţistă a început să ţipe la el. "Mi-a spus că a găsit persoane în lista mea de prieteni care postau opinii politice contrare SUA", a spus tânărul.

Studentul palestinian în vârstă de 17 ani a susţinut că nu şi-a exprimat niciodată propriile păreri politice pe reţelele de socializare. În pofida acestui lucru, viza i-a fost retrasă şi el a fost trimis înapoi, a precizat Ismail Ajjaoui.

Poliţia de frontieră americană a confirmat că i-a fost refuzată intrarea pe teritoriul SUA lui Ismai Ajjaoui, dar a adăugat că nu poate comunica motivul exact ca urmare a necesităţii respectării confidenţialităţii unui dosar individual.

Admisia acestei persoane pe teritoriul american a fost respinsă pe baza informaţiilor descoperite în timpul percheziţiei, a declarat un purtător de cuvânt al agenţiei federale, Michael McCarthy.

"Legea americană nu autorizează refuzarea vizei doar pe baza declaraţiilor politice sau a opiniilor, dacă aceste declaraţii sau opinii ar fi judecate legale de SUA", a evidenţiat un oficial din cadrul Departamentului de Stat.