Un nou sondaj realizat de compania canadiană Forum Research dezvăluie faptul că majoritatea canadienilor au o opinie pozitivă legată de socialism, în timp ce în SUA rezultatele sunt foarte diferite, scrie The Star.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un sondaj realizat cu ajutorul a 1.733 de votanți canadieni, 58% susțin că au o părere bună despre socialism. În contrast, potrivit unui studiu de la Pew Research, 55% dintre americanii din SUA au o viziune negativă asupra ideologiei socialiste.

Forum arată că persoanele care au răspuns pozitiv sunt, în cele mai multe cazuri, indivizi cu vârste cuprinse între 18 și 44 de ani, cu studii superioare și venituri între 40.000 și 80.000 de dolari. Pe de altă parte, cei care au răspuns negativ au fost, majoritatea, cu vârste peste 45 de ani, bărbați, cu un nivel inferior al studiilor și venituri între 80.000 și 100.000 de dolari, locuitori ai provinciei Alberta.

De asemenea, 58% dintre canadieni au susținut că au o opinie pozitivă asupra capitalismului. În SUA, acest procent ajunge la 65%.

Tema socialismului vs. capitalism este în atenția publicului în Statele Unite în prezent, după ce mai mulți candidați nominalizați de partidul democrat pentru alegerile prezidențiale, printre care fostul guvernator din Colorado, John Hickenlooper, și fostul congresman din Maryland, John Delaney, au criticat ideologia. Comentariile lor au fost văzute și ca un atac la adresa unui alt candidat, fostul senator din Vermont, Bernie Sanders, care susține că este socialist democrat.