Germania, Franța și Marea Britanie au făcut apel marți la Coreea de Nord să revină la negocierile cu Statele Unite și au condamnat ultimele teste făcute de Phenian, informează Mediafax citand site-ul agenției DPA.

Test cu rachete in Coreea de NordFoto: KCNA

„Reiterăm condamnarea unor astfel de lansări care încalcă rezoluțiile Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite”, se arată în comunicatul comun al celor trei state, prezentat de adjunctul ambasadorului Germaniei la ONU, Jurgen Schulz.

Comunicatul celor trei state vine la doar câteva ore după o întrunire a Consiliului de Securitate al ONU referitoare la acțiunile Coreei de Nord. Cele trei țări au solicitat Phenianului „să se angajeze să discute cu Statele Unite, așa cum au decis președinții Trump și Kim pe 30 iunie”.

Garda de Coastă a Japoniei a informat încă de sâmbătă dimineață că a detectat un nou proiectil lansat de Coreea de Nord, în timp ce agenția sud-coreeană Yonhap a relatat că au fost testate două rachete.

Potrivit analiștilor, acesta pare a fi al patrulea astfel de test realizat de Coreea de Nord de la summit-ul dintre Kim și președintele Statelor Unite, Donald Trump, din februarie. În acel moment discuțiile privind denuclearizarea nu au dus la niciun acord.