Președintele Trump și-a proclamat luni meritele de apărător al mediului, la câteva ore după ce a refuzat să se prezinte la o întâlnire a liderilor prezenți la summitul G7 care avea ca temă schimbarea climatică, oceanele și biodiversitate, scrie The Hill.

Trump în MichiganFoto: Captura YouTube

În încheierea unei conferințe de presă, înainte de plecarea de la summit, Trump a fost întrebat dacă este în continuare sceptic cu privire la schimbarea climatică. Acesta nu a răspuns direct, susținând că este un ecologist, dar că nu este dispus să sacrifice succesul economic al țării.

"Sunt un ecologist. Mulți oameni nu înțeleg asta", a declarat Trump, menționând experiența sa legată de evaluările de impact asupra mediului, pe care a căpătat-o ca om de afaceri în domeniul imobiliar.

"Cred că știu mai multe despre mediu decât majoritatea oamenilor", a spus acesta. "Vreau aer curat. Vreau apă curată. Vreau o țară sănătoasă. Vreau o țară extraordinară, cu locuri de muncă, pensii, cu atât de multe lucruri. Și asta vom primi."

"În același timp este foarte important pentru mine...trebuie să menținem poziția aceasta în care am ajuns", a continuat Trump. "SUA a devenit o țară mult mai bogată. Iar acest lucru este unul pozitiv, nu negativ. Deoarece această bogăție ne permite să avem grijă de oameni."

Mai devreme în aceeași zi, președintele nu s-a prezentat la sesiunea G7 care avea ca temă climatul, trimițând oficiali în locul său. În trecut, Trump a descris schimbarea climatică spunând că aceasta este o înșelăciune, a ironizat ideea încălzirii globale și a pus la îndoială rapoartele guvernamentale prin care erau evaluate efectele crizei climatice asupra economiei.