Orașul catalan găzduiește anual aproximativ 30 de milioane de vizitatori, iar numărul furturilor raportate la forțele de ordine indică că trei persoane sunt zilnic jefuite pe străzile Barcelonei. Fiind vară, mulți turiști aleg să-și lase lucrurile pe plajă în timp ce intră în apă, iar hoții profită de neglijența lor. Din această cauză poliția a început să împartă „pachete de sprijin” pe cele 10 plaje ale orașului, scrie CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Mai mult de 174 de astfel de pachete le-au fost oferite amatorilor de scăldat prădați de hoți pe plajele din Barcelona. Pachetele conțin un tricou, șlapi, pantaloni și chiar și o cartelă de metrou.

În orașul catalan sunt mai multe plaje deosebit de aglomerate în lunile de vară. De asemenea, există și locuri marcate pentru persoanele care preferă să meargă pe plaje de nudiști.

Pentru a menține scăzut numărul incidentelor de acest tip, Guàrdia Urbana (forța de poliție municipală a orașului Barcelona) a început să patruleze pe plajă folosindu-se de scutere și de ATV-uri. De asemenea, forțele de ordine au decis să folosească și bărci pentru a preveni criminalitatea și pentru a îmbunătăți supravegherea zonei în timpul sezonului de scăldat, care începe în mai și ține până în septembrie. Totodată, poliția orașului și-a intensificat eforturile de a supraveghea înotul și de a nu-i lăsa pe oameni să se aventureze în zone periculoase.