Premierul britanic Boris Johnson a promis, luni, în marja summitului G7 din Biarritz, un ajutor de 10 milioane de lire pentru a ajuta la reîmpădurirea Amazonului, distrusă de mai multe incendii, relatează AFP.

Incendii in AmazonFoto: Captura YouTube

Guvernul a anunțat ajutorul într-un comunicat chiar înainte de începutul summitului G7, sesiune consacrată mediului, în care se va discuta situația Pădurii Amazoniene, care provoacă îngrijorare la nivel internațional.

”În timpul unei săptămâni noi toți am privit, îngroziți, pădurea tropicală amazoniană arzând în fața ochilor noștri, nu putem scăpa de realitatea ravagiilor pe care le provocăm singuri lumii naturale”, a declarat Boris Johnson, într-un comunicat.

Potrivit ultimelor cifre, 79.513 de incendii de pădure au fost înregistrate în Brazilia de la începutul anului. Sub presiunea internațională, Brazilia abia sâmbătă a ordonat ca armata țării să intervină pentru stingerea incendiilor din Pădurea Amazoniană.

Ajutorul britanic, în valoare de aproape 11 milioane de euro, va fi disponibil imediat pentru a ajuta reabilitarea pădurii și a habitatului populațiilor afectate, a spus guvernul.