La doar câteva ore după ce președintele Donald Trump a spus duminică că are îndoieli legate de războiul comercial pe care SUA îl poartă cu China, Casa Albă a insistat să explice comentariul liderului, deoarece acesta a fost "interpretat greșit", scrie CNBC.

Trump în MichiganFoto: Captura YouTube

"În această dimineață, în timpul întâlnirii bilaterale cu UK, președintele a fost întrebat dacă are îndoieli legate de războiul comercial cu China. Răspunsul său a fost interpretat greșit. Președintele Trump a răspuns afirmativ deoarece ceea ce regretă este faptul că nu a mărit mai mult tarifele", a declarat purtătoarea de cuvânt Stephanie Grisham.

Declarația apare la câteva ore după ce Trump, întrebat dacă a avut îndoieli legate de conflictul cu China, a răspuns "Da" ("Yup"). Întrebarea a fost repetată, iar el a zis: "Am îndoieli legate de orice."

Săptămâna trecută, Trump a zis că va crește tarifele deja existente de la 25% la 30% pentru produsele chinezești, de la 1 octombrie. Deși analiștii sunt îngrijorați de situație, așteptându-se la o viitoare criză, Trump a afirmat: "Țara noastră o duce foarte bine, am avut acorduri comerciale proaste, dar le voi rezolva."