Poliția din Hong Kong a folosit tunuri cu apă pentru prima dată și cel puțin un ofițer a utilizat arma pe care o avea în dotare în timpul confruntărilor dintre autorități și protestatari care au avut loc duminică, una dintre cele mai violente nopți din ultimele trei luni de proteste pro-democrație din oraș, scrie SBS.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un marș început la amiază în districtul Tsuen Wan s-a transformat într-o ciocnire violentă cu poliția, iar ofițerii au fost înconjurați în mai multe momente de tineri mascați care au aruncat cu pietre. Mai mulți ofițeri de poliție au scos arma, potrivit unui reporter AFP aflat la fața locului.

"Din câte am înțeles, chiar acum câteva clipe un foc de armă a fost tras de către un coleg", a declarat inspectorul Leung Kwok Win. "Din informațiile pe care le-am primit, se pare că un ofițer în uniformă a tras cu arma."

Nu este clar încă care era ținta, însă aceasta este prima dată când autoritățile trag cu arma, de la începutul protestelor, de acum trei luni. Cu câteva ore mai devreme, mii de oameni au ieșit în stradă să protesteze pașnic, însă un grup de protestatari violenți au început să arunce cu pietre și cu cocktail-uri Molotov în autorități. După ce polițiștii au folosit gaz lacrimogen, în încercarea de a împrăștia mulțimea, au fost nevoiți să folosească tunuri cu apă.

Nu au fost raportate încă victime.