Cancelarul german Angela Merkel a informat că discuțiile avute duminică între miniștrii de Externe ai Iranului și Franței au reprezentat un eveniment pe marginea summitului G7 și fiecare oportunitate ar trebui folosită pentru rezolvarea tensiunilor între Washington și Teheran, relatează Reuters, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Trebuie să găsim o cale pentru încetarea conflictului, sau Iranul ar putea să își neglijeze și mai mult angajamentele privind acordul nuclear", a declarat Merkel. Aceasta a mai informat că a fost anunțată cu puțin timp înainte că ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, va fi prezent la discuții în Biarritz.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene. Tensiunile s-au amplificat după ce Iranul a doborât o dronă militară americană și sechestrarea mai multor tancuri petroliere.