Fotografia lui Boris Johnson cu piciorul așezat pe o măsuță, în timpul întâlnirii cu președintele francez Emmanuel Macron, a făcut înconjurul lumii, dar de această dată ar putea să nu fie vorba de una dintre gafele celebre ale proaspătului premier britanic. Și BBC notează că cei care au trecut la acuzații s-ar putea să fi „sărit la concluzii” de această dată.

HotNews.roFoto: Hotnews

Imaginea a fost interpretată drept simbolică pentru atitudinea britanicilor față de contextul Brexitului, unii invocând chiar „perfidul Albion”, dar mai mulți ziariști prezenți la fața locului au descris mai degrabă o atmosferă destinsă, informală, și o glumă a premierului britanic.

Tom Rayner, ziarist la Sky News, a publicat pe Twitter o scurtă secvență video a agenției Reuters care arată cum s-a ajuns la scena piciorului pe masă, notează lepariseien.fr.

«Iată aici secvența video Reuters cu Boris Johnson «punând piciorul pe mobilele de la Elysée». Se pare că președintele Macron, discutând, spune că masa poate funcționa la fel de bine ca taburet dacă premierul vrea să se relaxeze, ceea ce Johnson face ulterior, în glumă», a scris acesta, fără a fi însă prezent la fața locului.

Boris Johnson pare chiar să se scuze, cu un gest în direcția ziariștilor.

„O scenă nu neapărat destinată publicului”

„Scena s-a derulat în format restrâns iar noi (pool-ul photo) am ajuns chiar în secunda în care el (Boris Johnson) începe acest gest și se oprește când vede ziariștii venind. Dar confirm că aceste lucruri s-au derulat în atmosferă de glumă și nu erau neapărat destinate pentru a fi publice”, a declarat Christophe Petit Tesson, autorul fotografiei care a devenit virală pe rețelele sociale.

BBC notează că și L'Obs sau FranceInfo au văzut aceeași latură destinsă a poveștii, și nu un gest simbolic al lui Boris Johnson.