YouTube a înlăturat sute de clipuri video cu lupte între roboți, pe motiv că încalcă reglementările platformei referitoare la cruzimea față de animale, scrie The Independent.

Youtube pe smartphoneFoto: Hotnews

Anthony Murney, YouTuber și pasionat de roboți, a fost unul dintre primii care au observat această chestiune, dând vina pe un nou algoritm introdus de companie pentru a depista instanțele de abuz față de animale.

"Există un nou algoritm care încercă să dea jos clipurile video cu lupte între roboți", a transmis acesta luni. "Este rușinos...[vrem] să atragem atenția YouTube-ului, să înceteze cu asta pentru că e ridicol."

Cei care au postat clipuri cu lupte între roboți au primit aceeași notificare de la YouTube, după ce aceste materiale au fost blocate, prin care le era explicat faptul că platforma depistase o încălcare a regulilor comunității.

Nu există politici prin care să fie interzise luptele între roboți, iar un purtător de cuvânt din partea YouTube a declarat că aceste clipuri au fost, cel mai probabil, îndepărtate din greșeală.

"Având în vedere volumul masiv de clipuri video de pe site, uneori facem greșeli", a spus acesta.