​​​Arhitectul spaniol Santiago Calatrava a fost amendat cu o sumă considerabilă pentru că a proiectat un pod care nu reușește să susțină numărul mare de turiști ce trec pe acesta. Ponte della Constituzione sau Podul Constituției a fost inaugurat cu mare fast în 2008, dar s-a deteriorat rapid, potrivit CNN.

Podul ConstituțieiFoto: Wikipedia

Decizia de a-l amenda pe Calatrava a fost dată de judecătorii italieni pe 9 august, acesta fiind acuzat de neglijență în proiectarea podului. Curtea judecătorească și-a motivat sentința cu argumentul că spaniolul a mai proiectat poduri în trecut chiar în zone importante ca Texas.

Podul Constituției a fost inaugurat în 2008, la 60 de ani de la introducerea Constituției italiane. Ceremonia de inaugurare a fost una fastuoasa dar podul s-a deteriorat rapid. Numeroase trepte din sticlă au necesitat înlocuire din cauză că nu au rezistat numărului mare de turiști ce trec zilnic pe acest pod.

Nu este totuși singura controversă cu care Calatrava s-a confruntat. În 2005, construcția unui zgârie nori din Chicago proiectat de arhitectul spaniol a rămas doar la stadiul de proiect din cauza crizei economice, după cum au declarat cei din echipa lui Calatrava.

Nici Veneția nu este lipsită de controverse. Recent, autoritățile au emis o taxă de 11 dolari pentru turiștii care nu petrec măcar o noapte în orașul italian. Mai mult, aceștia au interzis valizele cu roți iar primarul Luigi Brugnaro a lansat o campania #EnjoyRespectVenezia prin care îndeamnă turiștii să repsecte tot ceea ce vizitează în Veneția.