​​Francezul de 27 de ani care a apelat serviciile de urgență pe 9 august, cerând ajutor după ce a căzut într-o râpă, în Italia, a fost găsit mort, duminică seară, iar cadavrul său a fost recuperat abia luni dimineață, potrivit Le Figaro.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Cu mare tristețe am aflat că Simon Gautier a fost găsit mort, în această seară”, a declarat duminică ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian. El a mulțumit autorităților italiene pentru mobilizare, însă familia tânărului acuză că acestea au reacționat cu întârziere. Simon Gautier, care locuia la Roma de doi ani unde studia istoria artei, a părăsit joi, 8 august, Policastro Bussentino, pentru o excursie la Napoli.

A doua zi, la scurt timp după ora 9.00, a cerut ajutorul telefonic, explicând că a căzut de pe o stâncă și și-a rupt ambele picioare. Rudele lui Simon Gautier acuză că mobilizarea a fost întârziată, primul elicopter pentru căutări decolând la 48 de ore după apelul la urgențe al tânărului. De asemenea, efectivele dislocate în teren ar fi fost insuficiente, având în vedere că suprafața de căutare era de peste 140 de kilometri pătrați.

Mai mult, abia după o săptămână ar fi fost consultate imaginile de pe camerele de supraveghere din Policastro unde se vedea tânărul care se îndrepta spre o plajă unde se presupune că dorea să înnopteze.