Muzeul de Arte Frumoase din Virginia (VMFA) va transforma unul dintre cele mai cunoscute tablouri semnate de Edward Hopper în realitate și va oferi doritorilor cazare peste noapte în cadrul unui proiect numit “The Hopper Hotel Experience”, arată publicația Observer, potrivit Mediafax.

Western MotelFoto: captura Google

Proiectul le oferă vizitatorilor ocazia să rămână peste noapte în camera care reproduce în realitate aspectul camerei surprinse de Hopper în tabloul Western Motel, pictat în 1957. Lucrarea va fi împrumutată de muzeu de la Galeria de Artă a Universității Yale.

Proiectul face parte dintr-o serie de demersuri din cadrul expoziției “Edward Hopper and the American Hotel” (Edward Hopper și Hotelul American), un eveniment al VMFA concentrat asupra fascinației pe care artistul a arătat-o pentru hoteluri, moteluri și construcții turistice în general.

”Western Motel este unul dintre cele mai cunoscute și mai studiate tablouri ale sale. Ne-am gândit că o să fie distractiv și relevant pentru vizitatori să poată să își dea seama cum era să stai în spațiile locuite și pictate de Hopper”, a explicat Leo G. Mazow, curator pentru artă americană la VMFA.

Prețul pachetelor de cazare variază de la 150 de dolari pe noapte până la 500 de dolari în funcție de facilitățile adăugate, cum ar fi rezervări la restaurantele din zonă și acces special la alte expoziții.

Edward Hopper s-a născut în 1884 și a murit în 1967. Este cunoscut și astăzi pentru imaginile în care a surprins viața de zi cu zi în perioada cuprinsă între Marea Criză și debutul Războiului Rece. Expoziția de la VMFA se deschide pe 26 octombrie și va rămâne deschisă până pe 23 februarie 2020.