Mii de femei au protestat vineri în Mexic, după ce mai mulți polițiști au fost acuzați că au violat adolescente, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Demonstrația, care s-a desfășurat sub sloganul ”Ei nu mă protejează, ei mă violează”, a devenit violentă când unii dintre manifestanți au dat foc unui birou de poliție.

La începutul lui august, o fată de 17 ani a spus că a fost violată de patru polițiști care patrulau cu mașina într-un cartier din nordul capitalei Mexicului.

Ziua următoare, o fată de 17 ani a spus că a fost violată de un polițist într-un muzeu.

”Mă neliniștește că tinerele nu pot merge la școală sau acasă de la o petrecere privată pentru că riscă să fie violate fix de cei care ar trebui să ne protejeze”, a spus una dintre protestatare, Melissa Ortiz, 40 de ani.

În cazul fetei de 17 ani, șase polițiști au fost suspendați, dar nimeni nu a fost arestat, Parchetul vorbind de incoerențe în povestea fetei. Un bărbat a fost arestat în cel de-al doilea dosar.

Violența împotriva femeilor în această țară s-a intensificat în anii recenți. Potrivit Națiunilor Unite, în medie, nouă femei sunt omorâte în fiecare zi în Mexic.