Premierul britanic Boris Johnson este așteptat să efectueze vizite oficiale la Paris și Berlin, marți și miercuri, unde urmează să aibă întrevederi cu președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel, au informat surse citate de cotidianul The Guardian.

Foto:

Premierul va avea de asemenea discuții telefonice cu omologul său irlandez Leo Varadkar și cu președintele Consiliului European, Donald Tusk.

Sursele diplomatice au informat că Johnson urmează să efectueze marți o vizită la Paris, iar miercuri la Berlin, însă datele nu au fost confirmate încă în mod oficial, potrivit Mediafax.

Întrevederile au loc în contextul în care premierul britanic încearcă să obțină renegocierea acordului pentru Brexit și eliminarea soluției de rezervă privind frontiera irlandeză.

Guvernul german a informat vineri că Angela Merkel va discuta cu Boris Johnson, însă fără a publica o dată exactă.

Cabinetul președintelui francez nu a răspuns încă cererilor pentru declarații.

Executivul UE a reiterat săptămâna trecută faptul că este dispusă să discute cu Marea Britanie despre Brexit în următoarele săptămâni, deoarece speră să evite scenariul ieșirii Marii Britanii din Blocul comunitar fără un acord, dar nu ia în calcul renegocierea prevederilor actuale.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat, potrivit Mediafax.