Acest guvern nu are mandat pentru o ieșire fără acord și referendumul din 2016 nu a dat mandat pentru o ieșire fără acord”, scrie Corbyn. „De aceea am intenția să depun o moțiune de cenzură de îndată ce va fi posibil, când vom fi siguri că vom câștigă”, continuă el., potrivit La Libre, citat de Rador.

Jeremy CorbynFoto: Flickr/ Chatham House

Jeremy Corbyn încearcă să obțină încrederea Parlamentului ca lider al unui”guvern temporar, strict limitat în timp, având drept obiectiv convocarea de alegeri generale”, după ce va fi obținut o extindere a articolului 50 al tratatului UE care reglementează ieșirea din UE.

Laburiștii ar face campanie pentru un nou referendum privind apartenența la UE, care ar menționa posibilitatea că Regatul Unit să rămână membru, potrivit liderului laburist.

Parlamentul britanic va reîncepe să lucreze pe 3 septembrie, după o pauză estivală. Un prim-ministru poate convoca alegeri legislative dacă are sprijinul a minim două treimi din deputați.

Jeremy Corbyn a declarat că speră să poată discuta despre acest plan cu celelalte partide de opoziție. „Prioritatea noastră ar trebui să fie să colaborăm în Parlament pentru a împiedica să fie impusă țării o ieșire fără acord, profund dăunătoare”, a insistat el.

„Există o alegere clară: fie Jeremy Corbyn prim-ministru, care va nesocoti referendumul și va distruge economia, fie Boris Johnson prim-ministru, care va respecta referendumul și va face rost de mai muți bani pentru NHS (serviciul public de sănătate) și va desfășura mai mulți polițiști pe străzi, a reacționat un purtător de cuvânt de la Downing Street 10.