UPDATE Cel puțin 55 de pasageri, inclusiv 17 copii, au fost răniți și au solicitat îmgrijiri medicale după ce avionul în care se aflau a aterizat de urgență pe un câmp din apropiere de Moscova, a declarat pentru agenția TASS o sursă din cadrul Centrului regional pentru Dezastre, citată de Mediafax..

Accident aviatic RusiaFoto: Captura YouTube

Inițial se anunțase că cel puțin 23 de persoane au fost rănite după ce un avion de pasageri a efectuat miercuri o aterizare forțată pe un câmp lângă un aeroport din Moscova, în urma defectării motoarelor aeronavei ca urmare a lovirii unui stol de păsări.

"În total au fost răniți 23 de oameni, inclusiv nouă copii", a declarat o sursă din cadrul serviciilor de urgență. Un oficial din cadrul Agenției ruse de Transport Aerian a transmis că patru pasageri au fost spitalizați.

"La scurt timp după decolare, avionul a lovit un stol de pescăruși, unele păsări fiind aspirate de motoare (...) Aterizarea de urgență a avut loc într-un lan de porumb aflat la mai puțin de un kilometru de pista aeroportului", a precizat oficialul.

Aeronava de tip Airbus A321, a companiei Ural Airlines, la bordul căreia se aflau 234 de persoane, inclusiv șapte membri ai echipajului, a decolat de la aeroportul Jukovski din regiunea Moscovei și se îndrepta spre Simferopol în Crimeea.

"Avionul a aterizat pe burtă pe un câmp aflat în apropiere de satul Rybaki, care este la aproximativ 3-5 kilometri depărtare de pista aeroportului Jukovski", a afirmat o altă sursă.

"Potrivit versiunii preliminare, o pasăre a lovit un motor, ceea ce a dus la un incendiu. În cursul aterizării, avionul a depășit pista", a transmis o sursă citată de agenția de știri Tass. Autoritatea aviatică rusă a transmis că la bordul aparatului nu s-a declanșat niciun incendiu, iar pasagerii au fost evacuați pe tobogane.

Inițial, directorul general al companiei aeriene și Ministerul rus pentru Situații de urgență au transmis că nu s-au înregistrat victime în urma incidentului. Aterizarea a fost efectuată adecvat, avionul nu a luat foc, toți pasagerii au fost evacuați. Nicio persoană nu a fost ucisă sau rănită", a declarat Serghei Skuratov, directorul general al Ural Airlines.