​Poliţia australiană a arestat marţi un bărbat care a înjunghiat o femeie în plină stradă în centrul oraşului australian Sydney şi a urmărit numeroase alte persoane potrivit AFP.

Atac SydneyFoto: Captura video

Poliţia australiană a confirmat arestarea atacatorului şi a indicat că victima este într-o stare 'stabilă'.

Imagini difuzate de media australiene au arătat un bărbat sărind pe capota unei maşini, strigând 'Allah Akbar' şi agitând un cuţit în timp ce ţipa 'Împuşcaţi-mă!'

Martoră la scenă, Megan Hayley a precizat pentru AFP că agresorul a urmărit mai multe persoane în cartierul de afaceri din Sydney, înjunghiind o femeie.

'Cinci sau şase persoane s-au lansat în urmărirea sa încercând să-l oprească', a spus ea, adăugând că acestea au 'reuşit să-l prindă şi să-l imobilizeze'.

Anterior, Reuters a informat că poliţia îndemnase oamenii să evite zona din jurul King and Clarence Streets, cartierul central de afaceri din Sydney, cel mai mare oraş din Australia, unde desfăşoară o operaţiune.

Iniţial, poliţia nu a oferit niciun fel de informaţii, dar unele media locale au transmis că un bărbat a fost arestat după ce poliţia a fost alertată că urmăreşte pietoni înarmat cu un satâr în centrul Sydney. (Sursa: Agerpres)