Agenții FBI au efectuat luni, potrivit mai multor surse media, un raid pe o insulă mică din Caraibe, deținută de Jeffrey Epstein, un om de afaceri cu legături cu o serie de politicieni, inclusiv Donald Trump și Bill Clinton, s-a sinucis prin spânzurare în celula sa. Doi oficiali citați de NBC, au confirmat că poliția federală americană a pornit o percheziție la reședința lui Epstein pe insula cumpărată de acesta în anii ’90. Presa americană a botezat această insulă „Insula pedofiliei”, din cauza presupuselor orgii sexuale cu fete minore aduse acolo de Epstein.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tabloidul britanic Daily Mail publicase mai devreme informații similare cu privire la atac, cu fotografii și videoclipuri care arătau agenții în uniformă FBI desfășurați pe insulă, scriu și elvețienii de la 24heures.ch. FBI nu a confirmat imediat aceste informații.

Percheziția vine în condițiile în care procurorul general al SUA și procurorul federal din Manhattan au promis, în ciuda decesului celui acuzat, că va continua să cerceteze multiplele agresiuni sexuale ale lui Jeffrey Epstein și să-i depisteze pe posibilii complici ai acestuia.

„Vă pot asigura că ancheta va continua, vizând pe oricine ar fi putut fi complice al dlui Epstein. Niciun complice nu va dormi liniștit", a declarat procurorul general William Barr în cadrul unei conferințe.

Barr, care a anunțat sâmbătă deschiderea a două investigații cu privire la moartea lui Jeffrey Epstein, aparent prin sinucidere, a mai declarat că este „consternat” și ”suparat”, din cauza deficiențelor din închisoare, acestea contribuind la decesul omului de afaceri care era deținut acolo de la începutul lunii iulie.

Câteva ziare americane au scris că Jeffrey Epstein a fost lăsat singur în celulă, deși trebuia să stea cu încă doi deținuți, iar verificarea sa prin vizetă, deși trebuia făcută din 30 în 30 de minute, nu a fost respectată.

Epstein fusese deja găsit rănit ușor în celulă pe 23 iulie după o aparentă tentativă anterioară de suicid, dar nici asta nu a dus la o înăsprire a controlului său.

Multe dintre teoriile conspirației care au apărut s-au datorat relațiilor foarte sus-puse ale lui Epstein, printre amicii săi fiind prințul Andrew, Bill Clinton, fostul emisar special pentru Irlanda de Nord, George Mitchell sau șeful Victoria's Secret - Leslie Wexner.

Cauzele decesului nu au fost încă confirmate oficial. Experții medicali din Manhattan au declarat duminică, după efectuarea autopsiei, că rămân rezervați în așteptarea „mai multor informații”.

Jeffrey Epstein a fost găsit mort în zorii zilei de sâmbătă la Centrul Corecțional Metropolitan Correctional, unde aștepta procesul, programat să înceapă nu mai devreme de iunie 2020. El a fost arestat pe 6 iulie și acuzat la New York că ar fi forțat zeci de fete, unele liceence, să facă sex cu el.

Mărturiile care au apărut îl înfățișau pe acest fost profesor de matematică ca pe un prădător insațiabil de minori. El fusese anterior condamnat la 13 luni de închisoare (în 2008) pentru fapte de prostituție.

După moartea lui Jeffrey Epstein, Guislaine Maxwell, în vârstă de 57 de ani, fiica fostului magnat media Robert Maxwell, un apropiat al lui Epstein, este acuzată de unele dintre presupusele victime de recrutarea tinerelor adolescente pentru a satisface poftele lui Epstein și chiar că ar fi participat la orgii. Ea a negat însă orice implicare.

O presupusă victimă, Virginia Giuffre, susține că Ghislaine Maxwell a fost cea care a forțat-o să facă sex cu el. De asemenea, și alte personalități s-ar putea găsi pe scaunul acuzaților, inclusiv francezul Jean-Luc Brunel, șeful unei agenții de modelling.