Coaliția de opoziție Alianța pentru Serbia (SZS) a declarat că președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a ordonat Armatei Serbiei "să bată poporul", participanții la protestul "#1 din 5 milioane" desfășurat în fața sediului Președinției Serbiei, potrivit Beta, citată de Rador.

Aleksandar VucicFoto: Agerpres

"Armata a fost umilită când a fost folosită împotriva propriului popor" – se spune în comunicatul SZS, subliniindu-se că Serbia a devenit un "butoi cu pulbere" și că de "toate conflictele care cutremură Serbia" se face vinovat Vučić.

"O astfel de guvernare trebuie oprită. Din haosul politic se poate ieși doar prin alegeri corecte. Pentru a se organiza astfel de alegeri trebuie îndeplinite revendicările noastre" – se menționează în comunicatul SZS

RTS: Reacția președintelui Serbiei după incidentele de la protestul "#1 din 5 milioane".

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a declarat că participanții la protestul "#1 din 5 milioane", care în fața Președinției Serbiei au dărâmat prin violență gardurile de protecție, știu că au încălcat legea. Vučić a declarat la conferința de presă organizată la Președinția Serbiei că ordinea trebuie apărată și că "nu va permite ca pe străzile din Belgrad să se repete scenele din Paris".

"Puteți să faceți orice, dar nu încălcați legea. Fac apel la toți, la Poliție, Poliție Militară, la cei care îmi asigură securitatea, lăsați-i să se apropie de mine, dar nu le permiteți să provoace incidente sângeroase" – a declarat Vučić, adăugând că reacția forțelor de ordine nu a fost disproporționată, ci a fost în conformitate cu legea.

Vučić a declarat că cei care nu pot să ofere altceva decât ură și violență știu că au încălcat legea. "Spre deosebire de ei, am avut întotdeauna grijă să respectăm democrația, în adevăratul sens al cuvântului" – a declarat Vučić, potrivit RTS, citată de Rador.