Astronautul italian Luca Parmitano se va transforma marți în DJ-ului spațiului, acesta urmând să mixeze muzică de pe Stația Spațială Internațională. Mixajul va fi transmis LIVE în cadrul unei petreceri cu muzică electronică de pe un vaz de croazieră din Ibiza, relatează AFP.

Statia Spatiala InternationalaFoto: Captura YouTube

”Va fi o premieră mondială”, a declarat pentru AFP astronautul Jean-François Clervoy, care va asista la serata pregătită de un organizator de festivaluri de muzică care au loc pe vase de croazieră.

”Țelul nostru este de a aduce spațiul mai aproape de publicul general, astfel încât să înțeleagă ce face Agenția Spațială Europeană”, a spus pentru AFP Emmet Fletcher, care se ocupă de parteneriatele din cadrul ASE.

Spectacolul lui Luca Parmitano va dura aproximativ 15-20 de minute, a spus el.

Acesta va fi transmis în direct pe vas, unde sunt așteptate aproximativ 3.000 de persoane.

Pentru amatori sau pentru curioși, va exista posibilitatea să acceseze pagina de Facebook a evenimentului pentru a vedea în direct la rezoluție mică ”dacă totul merge bine”, a spus Emmet Fletcher. O versiune cu o rezoluție mai bună va fi disponibilă în următoarea zi.

Luca Parmitano, 42 de ani, a părăsit Pământul pe 20 iulie, la bordul capsulei Soyuz înainte să se alăture Stației Spațiale Internaționale pentru o misiune de șase luni. Acesta a mai efectuat o primă misiune pe Stație în 2013.

”Acest tip de muzică este foarte nou pentru el. Îi plac mai degrabă cântecele italiene și muzica rock”, a spus Fletcher.

Acesta a luat lecții de la un DJ german, Shuuk.

Pentru a mixa, Parmitano va folosi o tabletă de pe SSI, pe care a fost încărcat un software special pentru DJ.