Serviciul Federal pentru supravegherea comunicațiilor și mass media, Roskomnadzor, a anunțat că a cerut Google să înceteze să mai promoveze ”evenimente ilegale” pe platforma sa video, YouTube, relatează Reuters. Asta, după ce

Nou protest in MoscovaFoto: Captura YouTube

aproximativ 50.000 de persoane s-au adunat sâmbătă la Moscova pentru a protesta față de excluderea candidaților opoziției la alegerile locale din septembrie.

Roskomnadzor a spus că Rusia va considera amestec în afacerile sale interne și ”subminarea alegerilor democratice” dacă Google nu răspunde cererii.

Zeci de mii de ruși au ieșit sâmbătă în stradă în cel mai mare protest politic din ultimii opt ani, sfidând reprimarea și cerând alegeri locale libere.

Privată de aproape toți liderii săi, închiși, opoziția rusă a protestat din nou sâmbătă la Moscova, pentru al patrulea week-end consecutiv, față de excluderea candidaților săi la alegerile locale, o manifestație autorizată de această dată.

Numărul protestatarilor a fost de aproximativ 50.000, potrivit AFP, iar poliția a ridicat cel puțin 162 de manifestanți.

Ultimele două proteste, interzise, s-au soldat cu 1.400 și, respectiv, 1.000 de arestări, o dovadă a înăspririi represiunii în fața mișcării de contestare.

Această înăsprire se exprimă de asemenea prin numeroase percheziții care au vizat opozanții dar și simplii participanți la proteste, deschiderea unei anchete pentru spălare de bani față de organizația liderului opoziției Alexei Navalnîi și scurte pedepse de închisoare la care au fost condamnați aproape toți aliații săi politici.

Dintre liderii opoziției liberale, doar tânăra avocată Liubov Sobol mai este în libertate, după ce a scăpat de închisoare pentru că are un copil mic.