Tânărul care a deschis focul sâmbătă într-o suburbie a capitalei norvegiene Oslo a fost pus sub acuzare pentru uciderea unei femei al cărei cadavru a fost găsit în casa atacatorului, potrivit CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Suspectul, un cetățean norvegian ce are douăzeci și ceva de ani, este pus sub acuzare și pentru tentativă de omor în cazul atacului armat ce a avut loc la Centrul Islamic Al-Noor, unde o persoană a fost rănită ușor.

La scurt timp după atac, anchetatorii au găsit cadavrul unei tinere în casa atacatorului din localitatea Baerum, aflată aproape de Oslo. Poliția a precizat că tânăra este rudă cu suspectul, dar nu a precizat cum.

Un membru al moscheei, Imran Mushtaq, a spus că atacul armat putea fi mult mai grav, dar tânărul care a deschis focul a fost oprit de un bărbat de 75 de ani.

Suspectul a intrat în clădire trăgând prin ușa de sticlă a moscheei, ușă încuiată la acel moment. Bărbatul de 75 de ani a reușit să-l doboare pe atacator, l-a prins într-o strânsoare și a stat peste el până a sosit poliția. Bătrânul a suferit doar răni minore.

Poliția norvegiană a anunțat, duminică, faptul că incidentul este investigat ca o încercare de a desfășura un act terorist.