Autorul atentatului de la El Paso, soldat cu 22 de morți și zeci de răniți, a mărturisit ținta atacului erau personale cu origini "mexicane", a relatat publicația The Washington Post, potrivit agenției de știri Reuters. Publicația a relatat că a obținut o copie a mandatului de arestare, în care polițiștii au indicat că suspectul, Patrick Crusius, în vârstă de de 21 de ani, a mărturisit că a comis atacul armat, potrivit Mediafax.

"Eu sunt atacatorul", le-a spus Crusius polițiștilor care l-au arestat, potrivit jurnaliștilor de la The Washington Post. Crusus le-a spus polițiștilor că țintele sale erau "mexicanii", se mai arată în mandatul de arestare intrat în posesia jurnaliștilor americani. Crusius este acuzat că a ucis împușcat zeci de persoane, ucigând 22 dintre acestea, într-un supermarket din El Paso, Texas, la scurt timp după ce a publicat pe internet un manifest în care își explică motivele, menținând inclusiv o așa-zisă "invazie hispanică" în Statele Unite.

Masacrul de la El Paso, oraș în care hispanicii sunt majoritari, este considerat ca fiind o crimă motivată de ură și un act de terorism intern.